top of page

Mi smo ne tako mladi  kreativni tim spreman da se strastveno upusti u vaš novi projekat. Objedinjujemo znanja iz oblasti grafičkog dizajna, ilustracije i arhitekture. 

Posebno smo ponosni na činjenicu da smo bili deo tima koji je predstavljao Srbiju na Arhitektonskom bijenalu u Veneciji 2022. godine.

Ovo iskustvo nas je inspirisalo da se dalje razvijamo i istražujemo nove načine za predstavljanje našeg rada i doprinosa u arhitekturi. U Taktici smo uvek spremni da se suočimo sa novim izazovima i da koristimo naše znanje i iskustvo da stvorimo inovativna i funkcionalna rešenja koja premašuju sopstvena i očekivanja naših klijenata.

Upoznajte nas.    

STRELAC.jpg

Dalia Dukanac (1989, Zagreb), diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu (2013) gde trenutno pohađa doktorske akademske studije.  Trenuto je zaposlena na Arhitektonskom fakulteu u Beogradu kao asistent na Departmanu za arhitekturu (od 2015). Kao projektant osniva i radi u arhitektonskom ateljeu Buro501 (od 2014) kao i arhitektonski biro Taktika. 

Pored akademskog rada, ističu se rezultati ostvareni u izlagačkim praksama arhitekture i scenskog dizajna, od čega se izdvajaju „Zlatna medalja za pokretanje dijaloga“ na Praškom kvadrijenalu (2015) u okviru srpske nacionalne delegacije, učešće na Trijenalu u Milanu (2016), i predstavljanje Republike Srbije na Bijenalu arhitekture u Veneciji (2021) u okviru tima Moderni u Beogradu (MuBGD). U okviru istog tima osvaja dve nagrade „Ranko Radović“ u kategoriji televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije (2020, 2021), „Micro and Macro“ nagrada (2021) koju dodeljuje Sustainable Urban Society Association (STRAND).

03_Dukanac Dalia.jpg

Stefan Đorđević (1987, Čačak), diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (2011).

Profesionalni angažman u oblasti arhitekture započinje radom u više arhitektonskih biroa, gde je učestvovao u projektovanju različitih tipologija objekata u zemlji i inostranstvu na preko 400 000 m² izvedenih kvadrata. Kao porojektant osniva i radu u arhitektonskom birou Taktika.
Uporedo sa profesionalnim radom u oblasti arhitekture, bavi se i grafičkim dizajnom i islustracijom. 

Predstavlja Republiku Srbiju na Bijenalu arhitekture u Veneciji (2021) u okviru tima Moderni u Beogradu (MuBGD). U okviru istog tima osvaja dve nagrade „Ranko Radović“ u kategoriji televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije (2020, 2021), „Micro and Macro“ nagrada (2021) koju dodeljuje Sustainable Urban Society Association (STRAND).

  

04_Djordjevic Stefan.jpg
bottom of page